بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً ۖ قَالُوا أَتَجْعَلُ فِيهَا مَنْ يُفْسِدُ فِيهَا وَيَسْفِكُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَ ۖ قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ

Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu berfirman kepada Malaikat; “Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di muka bumi”. Mereka bertanya (tentang hikmat ketetapan Tuhan itu dengan berkata): “Adakah Engkau (Ya Tuhan kami) hendak menjadikan di bumi itu orang yang akan membuat bencana dan menumpahkan darah (berbunuh-bunuhan), padahal kami sentiasa bertasbih dengan memuji-Mu dan mensucikan-Mu?”. Tuhan berfirman: “Sesungguhnya Aku mengetahui akan apa yang kamu tidak mengetahuinya”.

[Surah al-Baqarah, 30]

 

Tidaklah Allah mentaklifkan seseorang melainkan atas kemampuan dirinya. Mudah-mudahan peluang yang diperolehi ini menjadi ladang kebajikan untuk bekalan hari akhirat dan menjadi nilai tambah sebagai pengamal sains kesihatan yang rabbani dan kompeten.

Majlis Mesyuarat Pemilihan Cawangan (MMPC) telah pun bermesyuarat dan memutuskan senarai nama bagi jawatan Pengerusi, Timbalan Pengerusi serta Ahli Jawatankuasa Tertinggi PERUBATAN Cawangan Kaherah (AJKT PCK)  bagi Sesi 2019/2020.

 

 

PENGERUSI

 

Muhammad Faris bin Ahmad Fath Tahun 5

 

TIMBALAN PENGERUSI

 

Aida Ilyana binti Mohamad Zuki

 

 

Tahun 4

AJKT SISWA :

 

Muhammad Faiq bin Saroni Tahun 4
Ahmad Luqmanul Hakim bin Shamsuddin Tahun 3
Mohd Shahril bin Aripuddin Tahun 4

 

 

AJKT SISWI :

 

Nur Huda Hanisah binti Abdul Mutalib Tahun 4
Nur ‘Ain Syahirah binti Mohd Yazid Tahun 4
Nurul Syahirah binti Aziz Tahun 3

 

Semoga keputusan yang diambil sentiasa mendapat keberkatan dan keampunan daripada Allah SWT. Pihak kami bersedia untuk menerima sebarang cadangan atau komentar daripada semua ahli agar proses MMPC ini berjalan dengan lebih lancar.

Wallahu ta’ala a’lam.

Sekian, terima kasih.

 

“Kita Keluarga PCK”
“Ilmuwan Berbakti, Teguh Sehati”
“at-Taqwa, as-Syifa’, ar-Rahmah”

 

Mohammad Hilmi bin Mohammad Nafiah

Pengerusi Majlis Mesyuarat Pemilihan Cawangan (MMPC)

PERUBATAN Cawangan Kaherah 2018/2019