بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

وَهُوَ الَّذِي جَعَلَكُمْ خَلَائِفَ الْأَرْضِ وَرَفَعَ بَعْضَكُمْ فَوْقَ بَعْضٍ دَرَجَاتٍ لِيَبْلُوَكُمْ فِي مَا آتَاكُمْ ۗ إِنَّ رَبَّكَ سَرِيعُ الْعِقَابِ وَإِنَّهُ لَغَفُورٌ رَحِيمٌ

 

“Dan Dia lah yang menjadikan kamu khalifah di bumi dan meninggikan sesetengah kamu atas sesetengahnya yang lain beberapa darjat, kerana Dia hendak menguji kamu pada apa yang telah dikurniakan-Nya kepada kamu. Sesungguhnya Tuhanmu amatlah cepat azab seksa-Nya, dan sesungguhnya Dia Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (Surah al-An’am: 165)

 

فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ ۖ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ

 

Dan pohonkanlah ampun bagi mereka, dan juga bermesyuaratlah dengan mereka dalam urusan (peperangan dan hal-hal keduniaan) itu. Kemudian apabila engkau telah berazam (sesudah bermesyuarat, untuk membuat sesuatu) maka bertawakalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Mengasihi orang-orang yang bertawakalah kepadaNya. (Surah Ali Imran: 159)

 

 

Majlis Mesyuarat Pemilihan Cawangan (MMPC) Kaherah telah pun bermesyuarat dan memutuskan beberapa nama untuk dicalonkan sebagai Ahli Jawatankuasa Tertinggi (AJKT) PERUBATAN Cawangan Kaherah bagi sesi 2019/2020.

Berikutan itu, tempoh bantahan juga akan turut berubah bersama dengan pengumuman nama-nama AJKT Fasa II.

Berikut adalah senarai nama calon AJKT Fasa I :

AJKT IKHWAH :

 

  1. Muhammad Faris bin Ahmad Fath, Tahun 5
  2. Mohd Syahril bin Aripuddin, Tahun 4

 

 

AJKT AKHAWAT :

 

  1. Nur ‘Ain Syahirah binti Mohd Yazid, Tahun 4
  2. Nur Huda Hanisah binti Abdul Mutalib, Tahun 4

 

Bagi nama calon Pengerusi dan Timbalan Pengerusi akan diumumkan beberapa hari selepas pengumuman calon AJKT Fasa I.

 

Sejajar dengan pengumuman ini, maka tempoh bantahan akan bermula pada hari ini sehingga 3/12/2018. Sebarang bantahan boleh dikemukakan kepada kepada Pengerusi MMPC, Mohammad Hilmi bin Mohamad  Nafiah dan Timbalan Pengerusi MMPC, Engku Fatim Azzahra binti Syed Norzaim . Pengumuman nama-nama AJKT Fasa II akan dihebahkan sehari selepas tempoh bantahan ditutup.

 

Pihak kami bersedia untuk menerima sebarang cadangan atau komentar daripada semua ahli agar proses MMPC ini berjalan dengan lebih lancar.

Wa Allahu ta’ala a’lam.

Sekian, terima kasih.

 

“Kita Keluarga PCK”

“Ilmuwan Berbakti, Teguh Sehati”

“at-Taqwa, as-Syifa’, ar-Rahmah”

 

Muhammad Hilmi bin Mohd Nafiah,

Pengerusi Majlis Mesyuarat Pemilihan Cawangan (MMPC),

PERUBATAN Cawangan Kaherah 2018/2019.