بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

Alhamdulillah, syukur kita ke hadrat Ilahi atas kurniaan-Nya, kita dapat merasai nikmat kewujudan kita sebagai seorang hamba di atas muka bumi ini dalam iman dan Islam. Seterusnya, selawat dan salam ke atas junjungan yang mulia Nabi Muhammad S.A.W dan seluruh ahli keluarga baginda.

Saidina Umar R.A pernah berkata: “Hisablah diri kamu sebelum kamu diperhitung amalan kamu”.

Bagi menyahut seruan tersebut, PERUBATAN Cawangan Kaherah akan mengadakan Muhasabah Separuh Penggal (MSP) bagi sesi kali ini. MSP pada kali ini diadakan bertujuan untuk  membuat penilaian terhadap beberapa aspek seperti Misi PERUBATAN, Pembawaan PCK, KKD Biro dan Unit Khas serta muhasabah ahli.

Selain pimpinan, ahli juga akan dinilai dan diberi ruang untuk membuat penilaian terhadap gerak kerja melalui borang dalam talian (online) yang akan dibuka pada 1 Julai 2018 sehingga 30 September 2018. Kami juga akan mengadakan Minggu MSP merangkumi Ziarah AJKT dan Smart Circle bagi membuka ruang kepada ahli untuk berinteraksi secara langsung dengan wakil pimpinan pada bulan November akan datang.

Nantikan juga brosur dan artikel khas yang akan dikeluarkan oleh unit Research and Development (R&D) PERUBATAN Cawangan Kaherah berkaitan kepentingan sistem evaluasi dalam gerak kerja dan kehidupan seharian.

Akhir sekali, saya menyeru kepada semua ahli PERUBATAN Cawangan Kaherah untuk sama-sama kita menjayakan MSP pada kali ini. Semoga usaha ini dapat memacu PERUBATAN Cawangan Kaherah ke arah yang lebih baik untuk terus berkhidmat sebagai persatuan kebajikan di bumi Sayeda Zainab ini.

Sekian, terima kasih.

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

“Kita Keluarga PCK”

“Ilmuwan Berbakti, Teguh Sehati”

“at-Taqwa, as-Syifa’, ar-Rahmah”

Naib Pengerusi,

PERUBATAN Cawangan Kaherah 2018/2019