Logo Perubatan

سم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 1. Segala puji hanyalah milik pencipta yang satu, Allah SWT atas nikmat Islam dan iman. Selawat dan salam ke atas kekasih Allah yang agung, Nabi Muhammad SAW.
 2. Tempoh pengajian masih berbaki sedikit sahaja lagi sebelum musim peperiksaan bermula. Seiring dengan tamatnya sesi pengajian pada tahun ini, maka tamatlah sesi pentadbiran Organisasi Batch bagi sesi 2015/2016.
 3. Oleh itu, pilihanraya batch akan dilaksanakan bagi menentukan siapa yang bakal menerajui tampuk kepimpinan batch.
 4. Naib Pengerusi dengan kerjasama Organisasi Batch telah bersetuju untuk menyelaraskan tempoh bermula dan berakhirnya pilihanraya.
 5. Berikut merupakan butiran penyelarasan :
  •  Tarikh mula berkempen: 8 Mei 2016
  •  Tarikh Pengundian: 15-21 Mei 2016  (Malam Munajat Perdana Batch)
  •  Tarikh pengumuman keputusan: 30 Mei 2016
 6. Manakala bagi batch GEN11US dikecualikan daripada tarikh-tarikh tersebut atas faktor peperiksaan. Hari penamaan calon mereka sudah dijalankan pada 16 April yang lalu dan hari pengundian akan dijalankan pada 7 Mei 2016.
 7. Justeru itu, kerjasama ahli PCK amatlah diharapkan dalam membantu menjayakan pilihanraya batch masing-masing. Pepatah Melayu ada mengatakan “Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh.” Ayuh, kita sama-sama berkempen menyokong calon-calon yang bakal bertanding.
 8. Setinggi-tinggi penghargaan diucapkan kepada barisan pimpinan Organisasi Batch sesi 2015/2016 yang menjadi tulang belakang PERUBATAN Cawangan Kaherah (PCK), atas segala jasa dan pengorbanan mereka dalam membantu gerak kerja batch mahupun PCK.

Sekian, terima kasih.

‘Ilmuwan Berbakti, Teguh Sehati’

“At-Taqwa, As-Syifa, Ar-Rahmah”

 

wannus

Wan Nusairi bin Wan Nasruddin,
Naib Pengerusi I,
PERUBATAN Cawangan Kaherah 2016/2017.

aween

Nur Syazwin binti Mohamad Shukri
Naib Pengerusi II,
PERUBATAN Cawangan Kaherah 2016/2017.